Precision Cleaning & Contamination Control Engineers

 

Inleiding

De reinheidseisen voor vacuüm en high tech onderdelen (semiconductor, vacuüm, solar, electronica, optics etc) worden steeds strenger. Producten moeten onder steeds schonere omstandigheden geassembleerd worden teneinde contaminatie te voorkomen. Om producten zo schoon mogelijk te houden gedurende assemblage en ook transport, is gedegen kennis van risicovolle soorten contaminatie, het ontstaan van deze contaminatie én precisie reinigingstechnieken noodzakelijk.

Het opleidingsprogramma 'Precision Cleaning & Contaminatin Control Engineers' biedt een compleet programma met betrekking tot contaminatievraagstukken in de precisie industrie. In het opleidingsprogramma wordt ingegaan op mogelijke soorten contaminatie in de high tech industrie, bronnen van contaminatie, effecten van contaminatie op componenten en uiteraard ook de mogelijkheden en onmogelijkheden op het gebied van precisie reiniging om contaminatie te voorkomen en te verwijderen. Diverse reinigingsmethodes worden uitgelegd en ook de mogelijke effecten van de reinigingsmethodes op het product/materiaal. Met name nat chemisch reinigen, een manier van precisie reinigen die veel wordt toegepast, wordt uitgebreid behandeld. Daarnaast wordt uitgebreid aandacht besteed aan analyse methodes om vervuilde en gereinigde producten te analyseren.

 

Opleidingsprogramma

Het complete opleidingsprogramma bestaat uit 6 cursusdagen (in een periode van 3 maanden). Deze 6 cursusdagen vormen samen een compleet opleidingsprogramma. Dit opleidingsprogramma kan in zijn geheel gevolgd worden, maar er kan ook ingeschreven worden op losse cursusdagen, zodat u zelf uw eigen opleidingsprogramma kunt samenstellen.

Dag 1: Wat is contaminatie

Dag 2: Effecten als gevolg van contaminatie in vacuüm en high tech onderdelen

Dag 3: Analyse technieken voor (vervuilde en gereinigde) oppervlakken

Dag 4: Precisie reinigingsmethoden

Dag 5: Nat chemisch reinigen

Dag 6: Contamination control en cleanrooms

 

Informatie:

- Ir. R. Theunissen, +31(0)6 - 53 35 14 48

- drs. N. Schäfer,  +31(0)6 - 22 22 22 77